Koenraad Heidema Fonds opgericht

Stichting Koenraad Heidema Fonds is opgericht door Hannie Heidema. Dit doet zij namens haar man Koenraad Heidema die vocht voor de Grunneger toal. De stichting heeft als doel om geld op te halen voor Groningse schrijvers en muziekkanten zodat de Grunneger toal kan voortbestaan. Daarnaast heeft Koenraad een boek getiteld Oud Groninger Toponiemen geschreven waarin alle dorpen in de provincie beschreven staan. De herkomst van de plaatsnaam wordt samen met andere historische wetenswaardigheden omschreven. Helaas is dit boek nooit uitgebracht omdat er geen geld voor was. Middels donatie’s en giften kan het boek van Koenraad toch uitgebracht worden en kunnen Groningse artiesten en schrijvers ondersteund worden.

Koen is bekend geworden als zanger van de Rockets. Daarnaast schreef hij teksten voor Wia Buze  en de Askay Brothers. Ook was hij geruime tijd te horen in het programma 'Noordmannen' op radio Noord.

Koen is ook lange tijd betrokken geweest bij de historische vereniging. Hij schreef artikelen en maakte jarenlang de uitgaven van het Wold drukklaar.